7 avantaje uimitoare ale cloud computingului

host23 0

Printre nenumăratele avantaje pe care le-a adus progresul tehnologic în ultimele decenii, nu putem să nu le menționăm pe cele legate de cloud computing. Nu este surprinzător că instrumentele puse la dispoziție de cloud au devenit acum o parte fundamentală a vieții noastre de zi cu zi, atât personală, cât și profesională.

Este o tehnologie necesară dezvoltării societății în care trăim, alcătuită din schimburi continue de date în timp real, de realități comerciale bazate, în totalitate sau parțial, pe munca la distanță. O lume digitală care are nevoie, pentru a continua să dezvolte, suporturi sigure și flexibile pe care te poți baza.

Serviciile cloud vă permit să gestionați datele în deplasare în deplină siguranță, permițând munca la distanță și colaborarea cu predarea datorită continuității serviciului și flexibilității resurselor.

Cu toate acestea, înainte de a explica în detaliu numeroasele sale avantaje, să vedem împreună ce este de fapt cloud computing-ul.

Ce este cloud computing-ul
Cloud computing este un sistem de stocare a datelor, procesare și servicii de transmisie livrate printr-o conexiune la internet. Un furnizor, echipat cu infrastructuri de server într-unul sau mai multe centre de date, pune la dispoziție aceste servicii la cerere, reducând costurile de întreținere și gestionare pentru clienții săi.

Fără îndoială, una dintre cele mai mari inovații ale erei digitale, prin urmare, această tehnologie ne permite să economisim și să avem date disponibile în orice moment și loc. Nu este o coincidență faptul că aceste sisteme de cloud computing, dezvoltate la începutul anilor 2000, au devenit acum banale pentru nenumăratele lor avantaje.

Cele 7 avantaje ale cloud computingului
Indiferent dacă o faceți în scopuri personale sau în scopuri comerciale, motivele pentru care ar trebui să luați în considerare serviciile cloud sunt cu adevărat valide și numeroase.

REDUCEREA CHELTUIELILOR
Unul dintre avantajele care decurg din utilizarea serviciilor cloud este reducerea costurilor legate de achiziționarea, configurarea, instalarea și întreținerea de software și hardware dedicat. Acestea sunt deseori cifre scumpe, legate atât de costul mașinilor, cât și de cel al angajaților.

SECURITATE CREȘTITĂ
Salvarea datelor în cloud este mult mai sigură decât stocarea internă a companiei. Folosind cloud-ul, defecțiunile sau pierderea diferitelor dispozitive nu împiedică accesul la date, care sunt întotdeauna și în orice caz accesibile. Mai mult, prin faptul că nu salvați mai multe date pe dispozitive individuale, pericolul ca acestea să cadă pe mâini greșite este redus drastic.

PERFORMANȚĂ EXCEPȚIONALĂ
Tehnologia cloud este cea mai bună opțiune posibilă în ceea ce privește performanța. De fapt, acestea sunt servicii furnizate la cerere, care sunt capabile să exploateze cantități mari de resurse de calcul în câteva minute, oferind putere și viteză, astfel încât să faciliteze munca. Posibilitatea de a nu ocupa spațiu pe dispozitivele personale sau corporative, atunci, afectează foarte mult performanța dispozitivelor în sine.

ACCES DE LA DISTANȚĂ LA DATE
După cum era anticipat, cloud computing face ca datele să fie accesibile de pe orice dispozitiv și loc datorită conexiunii la internet. În acest fel, colegii din aceeași companie pot fi în locuri diferite din lume și pot continua să lucreze împreună fără limite.

REDUNDANȚĂ ȘI CONTINUITATE A SERVICIULUI
Serviciile cloud oferă stocare redundantă, oferindu-vă posibilitatea de a salva automat aceleași date simultan pe două sau mai multe servere diferite. Prin duplicarea datelor dvs. în timp real, nu mai trebuie să vă faceți griji că aveți site-ul offline în cazul unei defecțiuni a serverului principal: veți avea întotdeauna un server activ pe care vă puteți baza.

SCALABILITATEA RESURSELOR
Unul dintre principalele avantaje ale cloud computingului este scalabilitatea resurselor disponibile. Cu o soluție Cloud, puteți adăuga sau scădea resurse rapid în funcție de nevoile dvs. Site-ul dvs. web va gestiona cu ușurință vârfurile de trafic sezoniere fără a compromite experiența utilizatorului.

ECONOMIE DE ENERGIE
Prin ajustarea resurselor disponibile în funcție de nevoile reale de utilizare, energia de care au nevoie resursele va scădea sau crește odată cu acestea. Folosind doar energie cu adevărat utilă fără risipă inutilă, prin urmare, serviciile cloud reprezintă o alegere durabilă.

Avantajele soluțiilor Netsons Cloud
Bazându-vă pe cloud computing-ul Netsons, puteți alege dintr-o gamă largă de soluții rezultate din peste 15 ani de experiență de găzduire:

Găzduire în cloud: găzduirea site-urilor dvs. web nu va mai fi un singur server, ci numeroase servere în comunicare continuă între ele. Acest lucru contribuie la 99,9% disponibilitate și resurse scalabile pentru afacerea dvs. online (aflați mai multe despre noile planuri).
Cloud VPS: servere virtuale care partajează același hardware într-un mod sigur și sigur, permițându-vă să aveți acces root „administrator” la fel ca un server fizic. Cloud VPS vă permite să obțineți performanțe excelente cu bugete accesibile.
Cloud Server: cu puterea și flexibilitatea Netsons Cloud Server, puteți modula resursele Core, RAM și disc în timp real în funcție de nevoile dvs. Este o infrastructură formată din mai mulți hipervizori care distribuie resurse vCPU și vRAM pe magazine de date redundante, care pot fi modelate perfect în funcție de nevoile dumneavoastră.
Cloud Private: scalabilitate în cloud pe o infrastructură complet dedicată. Marea elasticitate a resurselor Cloud Private oferă performanțe excelente chiar și în cazul unor vârfuri de cerere ridicată.
Soluțiile cloud Netsons, bazate pe infrastructură cu stocare SSD și o rețea de fibră de 10 Gb, sunt concepute pentru a se adapta la fiecare nevoie. În cele din urmă, veți putea profita doar de cele mai bune tehnologii de pe piață, pentru a vă dezvolta afacerea online cu performanță maximă și fără griji.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *