Apple accelerează pe 5G: investiții de 430 miliarde de dolari în 5 ani

host23 0

Se așteaptă crearea a 20 de mii de locuri de muncă. Pentru cercetare, concentrați-vă pe cipuri și aplicații și servicii inovatoare permise de noul standard mobil. 9.000 de furnizori din 50 de țări implicate în plan. Nou campus de 3.000 de angajați în Carolina de Nord.

Un plan de investiții în valoare de peste 430 miliarde de euro în cinci ani în Statele Unite, care prevede crearea a 20 de mii de noi locuri de muncă pentru a împinge 5G și jetoane pentru noul standard. Acest lucru a fost anunțat de Apple, care așteaptă o creștere cu 20% a comenzilor către partenerii din America de Nord, cu scopul de a stimula inovația pe noul standard și de a implica companiile angajate în inovare și infrastructuri de generația următoare.

Scopul este de a lucra cot la cot cu 9.000 de furnizori din cele 50 de state, sprijinind crearea de noi poziții în 12 sectoare, inclusiv investiții în centre de date și noi producții pentru Apple TV.

„Creăm noi oportunități de locuri de muncă în sectoare de ultimă generație, de la 5G la industria cipurilor la inteligența artificială – spune Tim Cook, CEO al Apple – investind în următoarea generație de afaceri noi și inovatoare și în munca noastră, construind un viitor. mai ecologice și mai corecte „.

Printre inițiativele planificate se numără o investiție de un miliard de euro pentru construirea unui nou campus în Carolina de Nord, care va crea 3.000 de noi locuri de muncă în ingineria software, învățarea automată și alte sectoare tehnologice. Noul campus se va ridica în așa-numitul triunghi de cercetare, format din Universitatea de Stat din Carolina de Nord, Universitatea Duke și Universitatea din Carolina de Nord.

Decizia este un nou pas în planul de extindere al Apple, de asemenea, în afara Silicon Valley, California, unde are sediul central. De fapt, intențiile companiei sunt de a deschide un alt campus, anul viitor, în Austin (Texas), din nou pentru o investiție de un miliard de dolari, în timp ce sunt așteptate 5 mii de angajați în San Diego, 3 mii în Culver City., California și 700 în Boulder, Colorado până în 2026.

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *