Ce este timpul de funcționare al serverului și de ce este atât de important?

host23 0

Printre elementele care trebuie evaluate atunci când alegeți furnizorul care va găzdui site-ul dvs., o valoare din ce în ce mai importantă este asumarea nivelului de uptime al serverului pe care va fi amplasat site-ul.

Acesta este un parametru care, după cum vom vedea, face clar diferența între un site fiabil și profitabil sau comerțul electronic și un serviciu instabil și slab. Și dacă este adevărat că primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți răspândi marca online trebuie să fie găsit, să ai propriul site web accesibil întotdeauna a devenit esențial, în special în ceea ce privește loialitatea clienților.

Dar ce este timpul de funcționare al serverului și de ce este atât de important să îl luați în considerare atunci când alegeți un furnizor de găzduire?

Ce este durata de funcționare a serverului
Uptime este un termen care indică timpul în care un anumit server este activ și accesibil în rețea. Exprimat în termeni procentuali, timpul de funcționare definește, prin urmare, stabilitatea sistemului. O valoare ridicată a timpului de funcționare este o garanție a disponibilității aproape constante a site-ului dvs. web.

În schimb, timpul de oprire indică perioada de timp de inactivitate a unui server dat. O perioadă de nefuncționare ridicată reprezintă un pericol pentru utilizatorii unui serviciu de găzduire, atât din punct de vedere reputațional, cât și din punct de vedere economic. Prin urmare, înainte de a alege serviciul de găzduire, este important să evaluați cu atenție nivelul de uptime garantat de diferiții furnizori.

O valoare a timpului de funcționare considerată bună, pe o perioadă anuală de timp, este de aproximativ 99,5%. Cu acest nivel de timp de funcționare, timpul de oprire al serverului este de aproximativ 2 zile în total, peste un an.

De ce depinde timpul de nefuncționare
Utilizarea unui serviciu de găzduire care garantează un timp de funcționare mai mic de 95,5% înseamnă să nu fii sigur că site-ul tău web este întotdeauna online.

Timpul de nefuncționare al serverului pe care este găzduit site-ul dvs. web poate depinde de mai mulți factori. Cele mai frecvente sunt:

întreținerea serverului: acesta este un timp de oprire programat, care permite furnizorului să reducă vulnerabilitățile de securitate, să crească performanța mașinii și să îmbunătățească experiența clientului. Aceasta este o intervenție precedată de obicei de o comunicare care îi avertizează pe clienți în prealabil asupra deservicii temporare;
eșecul serverului: ar putea genera un timp de nefuncționare neprogramat, ceea ce duce site-urile offline din cauza funcționării defectuoase a componentelor hardware (de exemplu, blocarea hard diskului, supraîncălzirea etc.) sau a software-ului (de exemplu, defecțiunea bazei de date) a mașinii pe care sunt găzduite;
consum excesiv de resurse: ar putea compromite eficiența mașinii, care nu ar putea gestiona corect solicitările făcute de vizitatorii site-urilor sau, în general, cele făcute de activitățile desfășurate pe sistem, generând perioade de nefuncționare;
intruziune în sisteme: încercările de piratare a computerului, inclusiv atacurile DDoS din ce în ce mai frecvente, pot reduce nivelul de uptime al serverului;
Eșecul centrului de date care găzduiește serverul: prevenirea slabă (de exemplu, incendii) sau fenomene total fortuite (de exemplu, întreruperea alimentării sau întreruperea rețelei din cauza unui fulger) poate duce serverul să deconecteze.
De ce este important să ai un nivel ridicat de timp de funcționare
După cum sa menționat deja, atunci când alegeți gazda, este esențial, în special pentru proiectele de comerț electronic, să luați în considerare nivelul de disponibilitate garantat de diferiții furnizori. De fapt, dacă este insuficient, timpul de nefuncționare ar putea duce la deficiențe capabile să genereze pierderi economice substanțiale pentru comerțul electronic.

Dacă a avea un nivel ridicat de timp de funcționare înseamnă creșterea șanselor de a avea comerțul electronic mereu online, dimpotrivă, timpul de oprire crește probabilitatea ca platforma dvs. să nu fie accesibilă. Acest lucru ar putea descuraja vizitatorii, care și-ar pierde încrederea în marca dvs., decidând să nu cumpere produsele sau serviciile pe care le oferiți. Prin urmare, site-ul dvs. web ar avea de suferit atât în ​​ceea ce privește vizualizările, cât și conversiile.

Mai mult, un site web care este offline periodic aduce și el dezavantaje din punctul de vedere al optimizării motoarelor de căutare (SEO). Desigur, la acest nivel a avea site-ul offline câteva minute nu creează consecințe mari, dar dacă condiția se repetă în mod constant, motoarele de căutare (mai ales Google) vor tinde să penalizeze instabilitatea platformei cu o poziționare redusă pe SERP (Pagina cu rezultatele motorului de căutare).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *