Cum să alegeți găzduirea pentru blogul dvs.

host23 0

Pluginurile și șabloanele sunt întotdeauna în centrul atenției, dar găzduirea bloggerilor surprinde discuțiile celor care lucrează cu WordPress. Vorbesc săptămânal cu zeci de profesioniști și toți vor să înceapă cu o platformă gratuită. Cu WordPress.com, de exemplu. Motivul? Se tem de tot ce se află în spatele tehnicităților: server, FTP, domeniu, găzduire.

Ce hosting alegeți?
Când am început și mie mi-a fost frică de aceste proceduri, dar mai presus de toate, am păstrat o mulțime de întrebări pe care nu le-am putut rezolva. Întrebări care pot fi rezumate cu o singură întrebare imensă: care sunt caracteristicile definitive ale unei găzduiri pentru bloggeri?

Să începem cu nevoile autorului

Cu alte cuvinte, care sunt aspectele pe care un blogger novice nu trebuie să le lase deoparte pentru a evita să se găsească în necazuri? Am apelat la toate întrebările mele fără răspuns, am cercetat forumuri și comunități în căutarea tinerilor scriitori care se luptă.

Răspunsul? Găzduirea bună a bloggerilor trebuie să fie ușor de configurat. Oamenii vor să înceapă blogul pe cont propriu, în 5 minute. Și cu WordPress CMS preinstalat. La fel cum facem la Serverplan: doar un clic pentru a începe. Apoi, webmasterii au nevoie de asistență rapidă și rapidă, fără a uita performanța. Importanța vitezei pentru site-ul web este centrală, iar calitatea găzduirii afectează direct această valoare, care este importantă și pentru Google.

Evident, am aruncat o privire asupra paginii de găzduire WordPress Serverplan pentru a înțelege dacă există o corespondență între cerere (a proprietarilor) și ofertă. Iată un mic ghid pentru alegerea unui plan de găzduire pentru bloggeri. Și să lucrezi întotdeauna la maxim cu WordPress.

Pentru a afla mai multe: optimizarea SEO WordPress, cum să îmbunătățiți conținutul.

Mai bine gratuit sau auto-găzduit?
Înainte de a explica punctele esențiale pentru alegerea unei găzduiri bune, vreau să răspund la această întrebare: de ce să vă concentrați pe găzduirea personală și să evitați serviciile gratuite? Motiv simplu: pentru că în ultimul caz nu sunteți proprietarul platformei. Operați pe un blog care nu vă aparține. Și că nu te poți descurca pe deplin cu beneficiile sale.

Alegeți cea mai bună găzduire WordPress.
Sigur, WordPress.com oferă o pasă excelentă. Și cu multe opțiuni de personalizare a blogului. Nu veți obține niciodată toate avantajele (chiar și SEO) ale unui blog găzduit de sine.

În acest caz, puteți personaliza totul și vă puteți transforma blogul în toate modurile posibile. Chiar și într-un e-commerce bun, un site cu o singură pagină, o revistă.

La început puteți utiliza o platformă gratuită. Cu toate acestea, pentru a crea un blog corporativ sau pentru a începe o cale profesională, trebuie să încărcați WordPress CMS pe un server. Acum întrebarea revine la punctul de plecare: cum să alegeți o găzduire bună pentru blog?

[Tweet „Blogging: mai bine un server gratuit sau unul găzduit automat?”]
Cum ar trebui să fie o gazdă de blog
Există câteva probleme pe care trebuie să le verificați cu atenție înainte de a vă alege găzduirea. Elemente pe care le-am inclus în această listă. Cu toate acestea, înainte de a începe, rețineți că totul depinde de nevoile dvs. și că nu vă puteți aștepta la performanțe excelente fără niciun cost. Deseori unul dintre cele mai discutate puncte este lipsa de serviciu a unui hosting nepotrivit pentru caracteristicile proiectului.

Și acesta este punctul: de ce are nevoie proiectul tău? Poate că resursele nu sunt adecvate pentru blogul pe care ați decis să îl alimentați. Deci, indiferent de aprecierile dvs. personale, un chat cu tehnicienii serviciului pe care l-ați ales poate fi util pentru a clarifica orice dubii.

Viteză
O găzduire astăzi trebuie să garanteze un timp excelent de încărcare a paginii. Este adevărat, acest parametru depinde de mai multe elemente (de exemplu, optimizarea imaginii și codul). Dar chiar și alegerea unui server bun poate avea un efect pozitiv asupra vitezei, mai ales dacă este echipat cu SSD-uri (Solid State Drives).

A sustine
Este esențial mai ales pentru cei care fac primii pași în această lume. Nu puteți ignora o bună asistență de bază, capabilă să rezolve probleme obișnuite și extraordinare. Într-adevăr, chiar înainte de apariția problemei.

A fi mereu online este primul pas pentru a oferi un serviciu demn de remarcat.

De ce să folosiți găzduire de calitate?
Viteza de încărcare a paginilor afectează poziționarea pe motoarele de căutare și garantează o experiență bună de navigare. Puneți întotdeauna oamenii pe primul loc, acest lucru vă va aduce rezultate bune în orice caz. Caracteristicile unui hosting pentru bloggeri:

HTTP păstrează în viață.
HTTP / 2.
PHP 7.
Și apoi există unități SSD (SSD) care oferă o certitudine suplimentară celor care caută găzduire rapidă. Dar calitatea acestui serviciu nu se limitează la toate acestea.

Uneori, problemele nu depind de găzduire, adesea există soluții pentru a avea totul sub control. Chiar și atunci când faceți clic pe câteva butoane prea multe. La începutul aventurii tale se întâmplă, știi? Iată condițiile prealabile pentru blogging în siguranță.

Prevenirea atacului forței brute.
Asistență pentru transfer de găzduire.
Backup zilnic automat.
Prezență 24/7/365.
Firewall și scanare malware.
Actualizări automate de platformă, temă și plugin.
Pare un pas inutil, dar una dintre cerințele pentru a lucra în siguranță cu WordPress este tocmai aceasta: actualizarea platformei. Un blog învechit creează teren pentru băieții răi, iar o actualizare automată vă permite să dormiți liniștit.

Același lucru este valabil și pentru celelalte puncte: când aveți o copie de rezervă zilnică, totul devine mai ușor. Dar, mai presus de toate, puteți opera cu certitudinea că vă puteți întoarce.

Vrei găzduire WordPress ieftină?
Găzduirea partajată, soluția ideală pentru începerea unui proiect de blog, are resurse comune. Comparația este ceea ce puteți ghici aruncând o privire asupra acestui infografic: lățimea de bandă, CPU și spațiu sunt resurse partajate cu alți utilizatori. În consecință, acestea sunt limitate.

Acest lucru depinde și de cheltuiala pe care doriți să o suportați. Acesta este motivul pentru care este important să fie clar despre resursele disponibile cu un anumit plan de găzduire înainte de cumpărare. Există limite de trafic? Cât spațiu am la dispoziție? Un apel telefonic către biroul tehnic vă poate ajuta.

Nu doar WordPress: cum să alegeți o bună găzduire Joomla

Gazduire pentru bloggeri: pe care o alegi?
Este dificil de definit în prealabil care este cel mai bun produs pentru blog. Ceea ce pot sublinia aici este necesitatea de a investi într-un loc de muncă bun. Un serviciu care nu vă lasă blogul offline tot timpul și care asigură asistență imediată. Mai ales dacă ești începător.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *