Italia în top zece din lume după numărul de centre de date: statistici actualizate

host23 0

Conform statisticilor actualizate ale Datacentermap.com, Italia se află în top 10 la nivel mondial în ceea ce privește numărul de centre de date.

Datele personale sunt acum definite ca „petrol al erei digitale”, „aurul secolului XXI”, „noul aur negru”.

Importanța lor a crescut exponențial odată cu apariția de noi tehnologii, rețele sociale și tehnici de profilare, capabile să definească preferințele și obiceiurile utilizatorilor și să ghideze activitățile de marketing.

În acest context, centrele de date și-au asumat un rol de primă importanță în găzduirea unor resurse digitale prețioase și, în același timp, în asigurarea securității acestora. În articolul de astăzi analizăm cele mai recente statistici, care plasează Italia printre liderii mondiali în ceea ce privește numărul de centre de date găzduite.

Piața datelor
Un număr din ce în ce mai mare de dispozitive, senzori și persoane sunt conectate la rețeaua globală prin intermediul noilor tehnologii. Capacitatea de a genera, accesa, comunica și partaja date a crescut odată cu volumul de informații. Metodele convenționale de stocare a datelor au fost depășite de noi soluții de stocare (Cloud Computing, printre ele) și problema inițială a spațiului disponibil a devenit o oportunitate.

Companiile și industriile mari de astăzi se concentrează în principal pe analiza Big Data pentru a-și îmbunătăți operațiunile în ceea ce privește marketingul, lanțul de aprovizionare, securitatea informațiilor etc. Industriile beneficiază enorm de intuitia bazată pe analitică (și inteligența artificială) care le permite să urmărească și să gestioneze operațiunile mai inteligent.

Multe companii au crescut dramatic profiturile și au îndeplinit cererile consumatorilor în mod proactiv, folosind colectarea automată de date pentru a furniza informații în programele de analiză big data.

Rolul centrelor de date: seifuri 2.0
Multe dintre operațiunile obișnuite pe care le desfășurăm, de la trimiterea unui e-mail până la navigarea pe web, implică prelucrarea datelor cu caracter personal, o prelucrare care ajunge într-un număr limitat de locuri care trebuie să ofere nu numai garanții de securitate, ci și rapiditate. Aceste locuri sunt centrele de date, centre complexe de prelucrare a datelor.

Definiția Centrului de date se află de ani buni în centrul unor ample dezbateri și comparații în cadrul comunității științifice internaționale. În ultima perioadă, o viziune mai largă a conceptului prinde putere, pentru a fi înțeleasă ca o organizație articulată care vizează furnizarea de servicii digitale, compusă din elemente eterogene, cum ar fi: structuri fizice și resurse umane; dispozitive de calcul (servere); echipamente de rețea, sisteme de sprijin și linii de telecomunicații.

Toate aceste elemente, de o importanță fundamentală, sunt în mod necesar însoțite de soluții tehnice, procedurale și organizaționale – care se traduc în certificări – menite să garanteze securitatea, cu o atenție deosebită la integritatea, confidențialitatea și disponibilitatea informațiilor.

Multe companii au început deja procesul de migrare de la servere și instrumente proprietare de stocare a datelor, la soluții de „colocație” sau „cloud” de următoarea generație, capabile să garanteze beneficii indubitabile care decurg din nivelurile ridicate de flexibilitate, scalabilitate și mentenanță.

Tendința este să ne bazăm pe câteva centre extrem de specializate (printre principalii furnizori de AWS; Google CSP; Microsoft Azure; Aruba), capabili să susțină cele mai variate nevoi de afaceri și, în același timp, să garanteze niveluri excelente de funcționare. Acest lucru permite companiilor să canalizeze eforturile și resursele către activitatea centrală, externalizând procesarea și gestionarea datelor.

În mod clar, tranziția de la o abordare bazată pe management local la una bazată pe externalizare necesită o reproiectare a proceselor, ceea ce nu este o operațiune ușoară pentru organizațiile care, de-a lungul timpului, au evoluat în raport cu infrastructurile lor IT, implementate pe un „suplimentar” mai mult decât pe planuri strategice.

Centre de date din Italia și din întreaga lume
Datacentermap.com statistici actualizate raportează prezența a 4.730 centre de date de colocație din întreaga lume, situate în 126 de țări diferite. O tendință, cea a colocației, este în creștere pe măsură ce explozia pandemiei și-a evidențiat punctele forte în ceea ce privește continuitatea și securitatea afacerii.

Italia este printre primele zece în ceea ce privește numărul de centre de date: în total, țara noastră găzduiește 78 de centre de date de colocație. Centrul cu cea mai mare concentrare este Milano, unde sunt situate 24 de centre de date, urmată de Roma, care găzduiește 8 structuri administrate de 8 furnizori de servicii distincti.

În sectorul privat, de mare impact este, în special, „Global Cloud Data Center” din Aruba, cel mai mare centru de date din Italia, care ocupă o suprafață de 200.000 m2 în Ponte San Pietro (în provincia Bergamo) . Structura „Global Cloud Data Center” Aruba reprezintă totuși un exemplu de virtuozitate (citat și în studiile științifice), deoarece, datorită panourilor fotovoltaice și unei centrale hidroelectrice care trage din râul Bremo, recuperează o parte din energie din surse naturale.

Importanța găzduirii centrelor de date
Potrivit unui studiu realizat de Kingston Technology, cel mai mare producător independent de memorie din lume pentru desktop-uri, laptopuri, servere, imprimante și memorii flash, colectarea datelor pe teritoriul dumneavoastră este o resursă importantă, în special datorită efectului așa-numitelor. „Edge computing” (traducere „Edge computing”).

Prelucrarea datelor aproape de locul în care sunt generate aduce beneficii considerabile

la diferite profiluri. Termenii de latență de procesare sunt reduși, la fel ca și traficul de date. În același timp, rezistența sistemelor crește în cazul unei întreruperi a conexiunii. Mai mult, „Edge computing” poate fi exploatat în arhitecturi precum cea a 5G pentru a oferi răspunsuri în timp real, care sunt dificil de realizat cu arhitecturi cloud (pe baza modelului de procesare centralizată).

În concluzie, dacă Global Host 23 este o resursă esențială pentru dezvoltarea viitoare a companiilor, a avea spațiu pentru management în apropiere este cu siguranță un avantaj strategic important pentru țara noastră.

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *